De 5 mest varnade bolagen Q3-2020*

*Baserat på data från Inyett tillsammans med Svensk Handel Varningslistan

Dags för en ny summering, och på topp 5-listan över de mest varnade bolagen under Q3 2020 hittar vi flera välkända företag från tidigare rapporter. Genom att skicka fakturor utan giltiga avtal, uppge att en kostnadsfri-period löpt ut, och genom oseriösa försäljningsmetoder där överenskommet pris över telefon inte stämmer, fortsätter aktörerna att vilseleda svenska företag och organisationer.

Mest aktiv bland aktörerna är Nordiska Bevakningsgruppen, som tillkom Svensk Handel Varningslistan så sent som December 2019.

Listan nedan sammanställs av Svensk Handel. Inyett gör ingen egen bedömning av bolagen på Svensk Handels Varningslista.

Org.nr. Bolagsnamn Namn Fakturabild
559122-1881 (556495-1704) NB GRUPPEN AB (betalmot. arvato Finance AB) Nordiska Bevakningsgruppen Se bild
610131-1691 RSE Ekonomi Företag & Näringsliv Se bild
559202-1124 Svealands Elbolag AB Svealands Elbolag Se bild
556882-9641 Infodirekt Norden AB 118218 nummerupplysning.se Se bild
559213-0669 Webinfo GO AB Webinfo.nu Se bild
Källa: Svensk Handel Varningslistan

 

Detta tycker vi att du borde göra nu…

  • Lägg upp aktörerna i ekonomisystemet. Det kan låta märkligt, men ett tillvägagångssätt för att undvika att de varnade bolagen hamnar i leverantörsreskontran, är att addera dem till ekonomisystemet, och där spärra dem.
  • Gör en kontroll av leverantörsregistret. Inyett Registeranalys identifierar fel och risker i registret, och tar fram varningssignaler du bör känna till och agera på. Läs mer om Inyett Registeranalys här..
  • Bevaka leverantörer och kunder, och bli uppmärksammad så fort en förändring äger rum. Bevakningstjänsten Inyett Guard kontrollerar dina kunder och leverantörer, och identifierar allt ifrån likviditetsproblem och ökade skulder, till förlorad F-skatt, byte av styrelse och konkurser. Aktivera tjänsten här…

Om Svensk Handel Varningslistan
Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam! Som myndighet kan ni även få information om de företag som avpublicerats från varningslistan.

Klicka för att testa!

Skapa ett gratiskonto för att testa!
Boka tid för frågor