De 5 mest aktiva bluffbolagen Q3-2020*

*Baserat på data från Inyett

Dags för en ny summering, och på topp 5-listan över de mest aktiva bluffbolag under Q3 2020 hittar vi flera välkända företag från tidigare rapporter.

Mest aktiv bland aktörerna är Nordiska Bevakningsgruppen, som tillkom Svensk Handel Varningslistan så sent som December 2019.

Org.nr.
Bolagsnamn
Namn
Antal transaktioner
Faktura
556495-1704 arvato Finance AB/Nordiska Bevakningsgruppen Nordiska Bevakningsgruppen 94 Fakturabild
6101311691 RSE Ekonomi Företag & Näringsliv 2 Fakturabild
556650-1960 Stockholms Elbolag AB Stockholms Elbolag 14 Fakturabild
556882-9641 Infodirekt Norden AB 118218 nummerupplysning.se 1 Fakturabild
559213-0669 Webinfo GO AB Webinfo.nu 1 Fakturabild

 

Detta tycker vi att du borde göra nu…

  • Lägg upp aktörerna i ekonomisystemet. Det kan låta märkligt, men ett tillvägagångssätt för att undvika att bluffbolagen hamnar i leverantörsreskontran, är att addera dem till ekonomisystemet, och där spärra dem.
  • Gör en kontroll av leverantörsregistret. Inyett Registeranalys identifierar fel och risker i registret, och tar fram varningssignaler du bör känna till och agera på. Läs mer om Inyett Registeranalys här..
  • Bevaka leverantörer och kunder, och bli uppmärksammad så fort en förändring äger rum. Bevakningstjänsten Inyett Guard kontrollerar dina kunder och leverantörer, och identifierar allt ifrån likviditetsproblem och ökade skulder, till förlorad F-skatt, byte av styrelse och konkurser. Aktivera tjänsten här…

Om Svensk Handel Varningslistan
Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam! Som myndighet kan ni även få information om de företag som avpublicerats från varningslistan.

Trophy

Uppmärksamma onödiga risker och oavsiktliga misstag

Upptäck Inyett Detect