Känn din leverantör. Identifiera en bedräglig ägare bakom företaget

Fintech-bolaget Inyett och Vembi Ägarinformation har nu inlett ett unikt samarbete! Att ”Känna sin leverantör” genom att identifiera ägaren bakom företaget skapar bättre förutsättningar för att slippa utsättas för bedrägerier och ekonomiska brott. Fintech-bolaget Inyett använder nu Vembi Ägarinformation för att identifiera ägarna bakom Sveriges onoterade aktiebolag. 

Bedrägerier och ekonomisk brottslighet mot företag genomförs allt oftare av personer med ett företag som skydd. Bakom aktiebolaget kan anonyma ägare gömma sig, med syfte att begå brott.

Det kan handla om en anställd med inköpsrätt som utöver sin anställning samtidigt är ägare i ett aktiebolag, och därifrån fakturerar organisationen, för att på ett bedrägligt sätt tjäna pengar vid sidan av. Det kan också handla om kriminella nätverk, där personer ofta har sitt engagemang i flera bolag samtidigt, men där bara en bråkdel av dem än så länge klassificerats som bluffbolag.

Tommie Holmertz, CMO på Inyett berättar, 

– "Med ägarinformation från Vembi kan Inyett avslöja om personer inom den egna organisationen också är ägare i andra bolag. Bolag som kanske agerar leverantör, eller konkurrerar inom samma bransch. Med uppgifter om personerna bakom leverantören, kan Inyett som första aktör uppmärksamma nya bedrägliga mönster hos företag i ett tidigt skede, bortom de verktyg som finns idag."

Henrik Lehmann, Commercial Director på Vembi Ägarinformation fortsätter, 

– "Vembi har länge följt Inyett och konstaterar att bolaget på kort tid har utvecklats mycket positivt. Med sina unika tjänster har Inyett ett erbjudande till marknaden som få andra kan matcha, samtidigt som man på kort tid integrerat och utvecklat samarbeten med andra mycket välrenommerade bolag. Ägarinformationen från Vembi kommer att bli både uppskattad och väl nyttjad av Inyetts kunder, och vi är stolta att få samarbeta med Inyett i bolagets fortsatta expansion, nu också utanför Sveriges gränser", avslutar Lehmann.

Om Inyett
Inyett förändrar sättet för företag att arbeta på när det kommer till ekonomisk säkerhet och intern kontroll. Genom en smart tjänst automatiserar Inyett kontrollen av betalningar och leverantörer och varnar för fel, risker, misstag och bedrägerier i organisationers utbetalningar.

Inyett skapar säkra affärer och bidrar till ett tryggare näringsliv och samhälle, bland annat genom att uppmärksamma dig på felaktiga betalningar, dubbelbetalningar, bluffakturor, avvikande betalmönster, interna och externa bedrägerier och leverantörer som inte uppfyller era unika krav. 

Om Vembi Ägarinformation AB
Vembi Ägarinformation är ett dotterbolag inom Valu8, en ledande leverantör av europeisk företagsinformation till finansindustrin. Vembi har byggt upp och utvecklat ett unikt register över de fysiska ägarna av svenska aktiebolag. Tillsammans med styrelse- och koncerninformation kan kopplingarna mellan bolag och deras direkta och indirekta ägare identifieras och en unik nätverksbild presenteras. Ägarinformationen kombineras med information om Verklig Huvudman i SVÄHR, Svensk Ägar- och HuvudmannaRegister. Uppgifterna används i alla sammanhang där man vill ”veta vem man faktiskt gör affärer med, bland annat inom kreditbedömning och kundkännedoms- och AML-processer. 

Källa: MyNewsDesk

Klicka för att testa!

Skapa ett gratiskonto för att testa!
Boka tid för frågor