De 4 mest aktiva bluffbolagen Q2-2020*

*Baserat på data från Inyett

Listan över de mest aktiva bluffbolagen för Q2 är här! Mest aktiv bland aktörerna är Nordiska Bevakningsgruppen/Arvato Finance som behåller förstaplatsen från Q1 och som tillkom Svensk Handel Varningslistan så sent som December 2019.

Org.nr.
Bolagsnamn
Namn
Antal transaktioner
Faktura
556495-1704 arvato Finance AB/Nordiska Bevakningsgruppen Nordiska Bevakningsgruppen 77 Fakturabild
556650-1960 Invoice Finance/Stockholms Elbolag Stockholms Elbolag 17 Fakturabild
556798-9701 ASMK MARKETING AB Företagsinformationen/Affärsinfo 1 Fakturabild
556856-3596 La Roshe AB AFFÄRSFAKTA 1 Fakturabild

 

Detta tycker vi att du borde göra nu…

  • Lägg upp aktörerna i ekonomisystemet. Det kan låta märkligt, men ett tillvägagångssätt för att undvika att bluffbolagen hamnar i leverantörsreskontran, är att addera dem till ekonomisystemet, och där spärra dem.
  • Gör en kontroll av leverantörsregistret. Inyett Registeranalys identifierar fel och risker i registret, och tar fram varningssignaler du bör känna till och agera på. Läs mer om Inyett Registeranalys här..
  • Bevaka leverantörer och kunder, och bli uppmärksammad så fort en förändring äger rum. Bevakningstjänsten Inyett Guard kontrollerar dina kunder och leverantörer, och identifierar allt ifrån likviditetsproblem och ökade skulder, till förlorad F-skatt, byte av styrelse och konkurser. Aktivera tjänsten här…

Om Svensk Handel Varningslistan
Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam! Som myndighet kan ni även få information om de företag som avpublicerats från varningslistan.

Klicka för att testa!

Skapa ett gratiskonto för att testa!
Boka tid för frågor