Inyett blir ett företag i Visma

Visma stärker sitt erbjudande inom Financial Management genom att förvärva fintech-bolaget Inyett. Visma har signerat ett avtal för att förvärva majoriteten av aktierna i Inyett, ett fintech-bolag som automatiserar kontrollen av betalningar och leverantörer för offentliga och privata verksamheter i Sverige och Norge. Förvärvet stärker Vismas position på marknaden och ger Inyett möjlighet att erbjuda ett bredare produktutbud till nya och befintliga kunder. Affären förväntas att färdigställas i december.

Fintech-bolaget Inyett grundades 2009 och har snabbt vuxit på den svenska marknaden under de senaste 10 åren. Idag hjälper Inyett över 240 kommuner och växer snabbt på den privata marknaden.

Inyett skapar ett tryggt och säkert affärsklimat för företag genom att automatisera kontrollen av betalningar och leverantörer, och varnar för misstag, risker och bedrägerier kopplade till företagets leverantörsbetalningar. Tjänsten motsvarar en recovery audit-tjänst som integreras i organisationens Procure-to-Pay och accounts payable process.

– “Vi är glada att välkomna Inyett till Visma. Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder” säger Øystein Moan på Visma.

– “Visma är en branschledande aktör i Europa inom molnbaserade tjänster, och vi är väldigt stolta över att ha en så stark aktör som ägare av Inyett. Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma, samtidigt som vi tillför ett ännu större värde till våra kunder" säger John Andersson på Inyett.

För mer information, vänligen kontakta:
Øystein Moan, CEO Visma Group, tel. +47 92 08 00 00
John Andersson, CEO, Inyett, tel. +46 70 600 69 73

Om Inyett
Inyett skapar ett tryggt och säkert affärsklimat genom att automatisera kontrollen av betalningar och leverantörer. Vi hjälper organisationer att undvika onödiga risker, oavsiktliga misstag och otrevliga bedrägeriförsök när betalningar genomförs till banken.
Inyett grundades 2009, och hjälper idag 240 kommuner och hundratals privata företag I Sverige och Norge. Besök Inyett.se.

Om Visma
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Klicka för att testa!

Skapa ett gratiskonto för att testa!
Boka tid för frågor