Automatiserade kontroller – Ny AML-strategi

Ekonomisk brottslighet, penningtvätt och terrorfinansiering är stora hot mot företag och organisationer som påverkar miljontals människor och kostar samhället hundratals miljoner kronor varje år. Fintech-bolagen Inyett och RegTech-bolaget Acuminor inleder strategiskt samarbete för att erbjuda automatiserade verktyg för kontroll av leverantörer i en större AML-strategi.

– "AML är ett mycket spännande område för Inyett och ett problemområde som vi i större utsträckning vill hjälpa våra kunder inom. Att automatiserat kontrollera leverantörsbetalningar är en viktig pusselbit i en större AML-strategi, där vi i samarbetet med Acuminor kan erbjuda och utveckla nya tjänster till våra befintliga och nya kunder." säger Johan Henckel, CTO på Inyett.

Martin Nordh, CEO och medgrundare på Acuminor fortsätter.

– "Inyett är ett spännande bolag med en tjänst som interagerar väl med Acuminors lösningar. Att känna sin kund och leverantör är en viktig del av ett företags åtgärder för att motverka penningtvätt. Här fyller Inyetts kontroller av betalningar en viktig funktion." avslutar Martin.

Martin Nordh, Acuminor (t.v) och Johan Henckel, Inyett (t.h)

Om Inyett
Inyett förändrar sättet för företag att arbeta på när det kommer till ekonomisk säkerhet och intern kontroll. Genom en smart tjänst automatiserar Inyett kontrollen av betalningar och leverantörer och varnar för fel, risker, misstag och bedrägerier i organisationers utbetalningar.

Inyett skapar säkra affärer och bidrar till ett tryggare näringsliv och samhälle, bland annat genom att uppmärksamma dig på felaktiga betalningar, dubbelbetalningar, bluffakturor, avvikande betalmönster, interna och externa bedrägerier och leverantörer som inte uppfyller era unika krav.

Om Acuminor
Acuminor erbjuder digitala tjänster för riskbedömningar och åtgärder mot penningtvätt, terrorfinansiering och sanktioner. Acuminors team av experter hjälper kunder över hela Europamed analyser av de senaste regelverken och brottstrenderna, och säkerställer att rådande lagkrav är uppfyllda, och att verksamheten inte utnyttjas av kriminella.

Källa: MyNewsDesk

Trophy

Uppmärksamma onödiga risker och oavsiktliga misstag

Upptäck Inyett Detect